Istanbul Deluxe - 5 dana


O putovanju


ISTANBUL DELUXE CITY BREAK

5 dana zrakoplovom iz Zagreba

Garantirani polasci:

 • 11.08. - 15.08.2023.

VRIJEDNOST VIŠE:

 • Veličanstveni Istanbul, najveći europski grad
 • Uključen razgled Istanbula
 • Izravan let iz Zagreba za Istanbul
 • Grad koji nikada ne spava, grad koji uvijek nudi nešto novo
 • Mjesto gde se susreću istok i zapad
 • Istanbul - jedini grad na dva kontinenta
 • Zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu! 

Smještaj: 

 • Hotel Momento 4*

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN ZAGREB - ISTANBUL

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Nakon preuzimanja putne dokumentacije prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Istanbulu na liniji TK 1054 (Turkish Airlines) u 8.55 sati. Dolazak u Istanbul predviđen je u 12.10 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja graničnih i carinskih formalnosti, transfer do hotela 4* Superior u novom centru Istanbula (zona Pera - Taksim), središtu društvenog i noćnog života grada. Prijava i smještaj u hotel. U poslijepodnevnim satima odlazak s pratiteljem putovanja pješice do središnjeg trga Taksim, zatim Istiklala, glavne trgovačko-pješačke ulice u samom centru Istanbula s mnoštvom kafića, restorana i trgovina te naposljetku do četvrti Beyoğlu, poznatoj po srednjovjekovnoj kuli Galata iz 14. st., koja je nekada služila za praćenje brodova i kao zatvor, a danas je vidikovac s kojeg se pruža prekrasan panoramski pogled na grad. Noćenje u hotelu.

2. DAN ISTANBUL – razgled grada

Doručak. Odlazak na cjelodnevni razgled Istanbula autobusom u pratnji lokalnog vodiča i voditelja putovanja. Razgled Plave džamije, monumentalnog zdanja i posljednje velike kraljevske džamije, koju je sa šest minareta izgradio Mehmet Aga da bi nadmašio poznatu Aja Sofiju, posjet Hipodromu i posjet Aja Sofiji toliko spominjanoj i najpoznatijoj građevini Istanbula sagrađenoj u doba cara Justinijana koja je prvotno bila najveća crkva u Bizantskom carstvu, a naknadno pretvorena u džamiju te je danas jedno od najvećih graditeljskih dostignuća, zatim posjet Topkapi palači – bivšoj Sultanovoj palači u kojoj je u 16. stoljeću bio smješten harem, državna administracija i vojna uprava, s ukupno tri tisuće stanovnika. Sultani su je napustili 1855. godine u korist nove Dolmabache palače. Obilazak harema koji je nekad bio dom za više od 300 sultanovih konkubina, kao i sultanove odaje (ulaznica za Topkapi palaču i harem uz doplatu). Slobodno vrijeme za ručak. Poslijepodne odlazak na Grand Bazaar (Kapali Čaršiju), najveće i najstarije natkrivene tržnice na svijetu s preko 4.000 trgovina tepisima, tekstilom, kožom, antikvitetima, nakitom, začinima. Slobodno vrijeme za kupovinu. Povratak u hotel. Slobodna večer za vlastite programe i aktivnosti. Noćenje.

3. DAN ISTANBUL – fakultativni izlet KRSTARENJE BOSPOROM

Doručak. Odlazak s voditeljem putovanja javnim prijevozom do džamije Sulejmana Veličanstvenog, remek djela najpoznatijeg osmanskog graditelja Mimara Sinana. Sulejmanija je jedna od najljepših istanbulskih džamija u kojoj se nalazi mauzolej osmanlijskog sultana Sulejmana Veličanstvenog, koji ju je i dao sagraditi u 16. stoljeću, kao i njegove žene sultanije Haseki Hurem, zatim sultana Ahmeta II te na koncu i samog arhitekta Sinana. Nakon razgleda spustit ćemo se do egipatske tržnice okupane mirisima začina i čajeva koju upravo i zbog toga nazivaju bazarom začina. Ostatak dana je slobodan za obilazak i razgled Istanbula. U ranim poslijepodnevnim satima. predlažemo fakultativni izlet; poludnevno Krstarenje Bosporom, morskim tjesnacem koji razdvaja Europu i Aziju. Plovidba tijekom koje možete uživati u pogledu na carske palače, tvrđave, romantična mjestašca Bosporskog prolaza i brojne lokacije na kojima su snimane poznate turske serije. Nakon plovidbe, slijedi ručak koji je uključen u cijenu izleta. Slobodno poslijepodne i večer za vlastite programe i aranžmane. Noćenje.

4. DAN ISTANBUL – fakultativno DOLMABAHČE PALAČA; VEČERA UZ SHOW PROGRAM SULTANA'S 1001 NOĆ

Doručak u hotelu. Današnji dan iskoristite za kupovinu, šetnju gradom ili predlažemo fakultativno posjet palači Dolmabahče, posljednjoj rezidenciji turskih sultana iz 19. stoljeća. Razgled ove impozantne građevine izgrađene u baroknom stilu koja će vas svakako impresionirati svojom pričom o novijoj turskoj povijesti. Sultan Abdul Aziz želio je imati svoju verziju Versaillesa te je palaču izgradio od zajmova stranih banaka jer materijalno bogatstvo za takvu građevinu nikako nije mogao osigurati sam. Ovdje se ujedno i vidi sultanov izuzetno profinjen osjećaj za ukus kao i njegova orijentacija prema Zapadu. Povratak u hotel. U večernjim satima predlažemo fakultativno mogućnost odlaska na večeru uz show program u restoranu „Sultana's 1001 noć“ u kojem Vas očekuje bogat program, trbušne plesačice te folklorni plesovi i običaji Turske. Noćenje.

5. DAN ISTANBUL – fakultativni izlet AZIJSKA STRANA GRADA – ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vrijeme za kupovinu, šetnju gradom ili odlazak na fakultativni izlet na azijsku stranu Istanbula. Vožnja autobusom preko Bosporskog tjesnaca visećim „Mostom mučenika 15. srpnja“ do vidikovca Çamlıca, jednog od najljepših parkova i najviše točke Istanbula, odakle se pruža prekrasan pogled na Zlatni rog – srce Istanbula. Nastavak vožnje do rezidencijalne četvrti Kadikoy i Bahariye Caddesi, ulice prepune trgovinama i restoranima. Slobodno vrijeme za kupovinu i ručak. Povratak do hotela u dogovoreno vrijeme i transfer do zračne luke. Po dolasku u zračnu luku prijava na let za Zagreb i polijetanje zrakoplova u 18.20 sati na liniji TK 1055 (Turkish Airlines). Dolazak u Zagreb u 19.25 sati.


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:

 • FIRST MINUTE 699 €/5.266,62 KN / Redovna cijena 729 €/5.492,65 KN 
  • Zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi Zagreb – Istanbul – Zagreb
 • pristojbe zračnih luka
 • 4 noćenja s doručkom u Hotelu Palazzo Donizetti 4*superior ili sl. u novom centru grada (Pera – Taksim)
 • transfere i razglede prema programu
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku
 • jamčevinu i trošak organizacije te pripreme putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • fakultativne sadržaje i ulaznice
 • napojnice za lokalnog vodiča i vozača
 • zdravstveno osiguranje (obavezno za ulazak u Republiku Tursku)
 • osiguranje od otkaza putovanja

Fakultativni izleti

 • Krstarenje Bosporom: 50€/ 376,72 kn, djeca do 12 god. 25€/188,36 kn (cijena uključuje transfer do pristaništa, lokalnog vodiča, vožnju brodom i ručak)
 • Večera uz show u Restoranu „Sultana's 1001 noć“: 50€/ 376,72 kn, djeca do 9 god. 25€/188,36kn (cijena uključuje transfer, show program, večeru i piće: 2 čaše vina ili 2 piva ili 2 soka)
 • Izlet na azijsku stranu Istanbula: 30€/ 226,03 kn, djeca do 12 god. 15€/ 113,01 kn (cijena uključuje autobus, lokalnog vodiča)
 • Dolmabahče palača: 45€/ 339,05 kn, djeca do 9 god.besplatno (cijena uključuje transfer, lokalnog vodiča, ulaznicu za Dolmabahče palaču)
 • Ulaznica za palaču Topkapi s uključenim posjetom Haremu: 50€/ 376,72 kn, djeca do 9 god.besplatno.

Minimalan broj prijavljenih putnika za izlete: 15 putnika

Rezervacije za sve fakultativne sadržaje potrebno je napraviti prilikom rezervacije putovanja.

Popusti:

 • 26 € / 200 kn popusta za jedno dijete do 12 godina u pratnji dvije odrasle osobe (u trokrevetnoj sobi)
 • odrasla osoba na pomoćnom ležaju BEZ POPUSTA

Red letenja – Turkish Airlines:

TK1054 ZAGREB ISTANBUL 08:55 - 12:10

TK1055 ISTANBUL ZAGREB 18:20 - 19:25

Vremenska razlika: +1 sat (Zagreb 12:00 h – Istanbul 13:00 h) u ljetnom računanju vremena, +2 sata u zimskom računanju vremena.

Važna napomena: Zrakoplovni prijevoznici, uslijed određenih okolnosti, zadržavaju pravo promjene rasporeda leta što uključuje mijenjanje vremena polijetanja i slijetanja, kao i otkazivanja letova bez prethodne obavijesti.

Konačne i finalne satnice letova će biti poslane u završnim obavijestima koje šaljemo do 3 do 5 dana prije putovanja.


Korisne informacije

VIZA: Od 2.3.2020. viza za državljane Republike Hrvatske nije potrebna.

Molimo informirajte se o preporukama za putovanja i upozorenja za Tursku na službenim stranicama MVEP-a 

Što posjetiti u Istanbulu:

 • Aja Sofija - najljepši primjer bizantske umjetnosti u svijetu. Crkva je sagrađena 537. g. u doba bizantskog cara Justinijana. Nakon što je osvojio grad 1453. g., Mehmed Osvajač je bio toliko impresioniran da je crkvu svečano prenamijenio u džamiju, što je ostala do 1935. g. kada je pretvorena u muzej. Muzej je danas podijeljen na dva dijela: na bogomolju i na galeriju mozaika. Aja Sofija je od srpnja 2020. godine pretvorena iz muzeja u džamiju.  
 • Plava džamija - ova prekrasna džamija jedan je od najvećih poklona Sultana Ahmeta Istanbulu. Sa 6 minareta jedina je takva džamija u Turskoj. Ulaz u nju je besplatan ali nije dozvoljeno ući za vrijeme molitve.
 • Topkapi palača - 400 godina bila je glavna rezidencija osmanskih sultana. Obavezno obići i harem koji je nekada bio dom za oko 300 sultanovih konkubina.
 • Dolmabahce palača - od 1856, bila je upravno središte Osmanskog carstva. Predivna unutrašnjost palače i još ljepši vrtovi. Impresivna palača i svakako ju treba posjetiti.
 • Sulejmanova džamija
 • Galata toranj - toranj sa kojeg se pruža prekrasni panoramski pogled.
 • Galata most - prepun je restorana i svakako prošećite njime
 • Hippodrome - nekada pravi hipodrom, a danas Trg Sultana Ahmeta sa dva obeliska: - Walled Obelisk i Obelisk of Thutmose III.   
 • Cisterna bazilika - od stotina cisterna u gradu ovo je najveća
 • Grand Bazaar - najstarija natkrivena tržnica na svijetu sa preko 4000 dućana. Cjenkanje na bazaaru je obavezno.
 • Egipatski bazaar ili baazar začina - nalazi se na samom Zlatnom rogu. Najslikovitiji, najmirisniji, a često i najzabavniji bazar. Na ovoj tržnici prodaju se mirodije i začini, lokumi i druge slastice, nakit, suveniri, sušeno voće i orašasti plodovi.   
 • Hamam - turska kupelj. U Istanbulu ih ima mnogo ali vam preporučamo Hamam Sulejmana Veličanstvenog koji je jedini kojeg mogu koristiti muškarci i žene zajedno.
 • Istikal ulica - prepuna kafića i trgovina, mjesto za večernju zabavu.

Za ovo putovanje vrijede sljedeći  Opći uvjeti putovanja.

Šifra: istanbuldelux031


Termini

Datum polaska Datum povratka Cijena Mjesto polaska Napomena
11.08.2023. 15.08.2023. 699,00 EUR
(5267 HRK)
Zagreb Uključene aviopristojbe Rezerviraj putovanje