Indija - Zlatni trokut


O putovanju


PUTOVANJE U INDIJU 9 dana | Delhi, Agra, Jaipur

Zrakoplovom iz Zagreba, 9 dana / 7 noćenja

Termini putovanja:

 • 27.03. - 04.04.2020. GARANTIRANO
 • 08.04. - 16.04.2020.

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan ZAGREB – ISTANBUL
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova kod šaltera središnjih informacija. Podjela putne dokumentacije te prijava na let za Istanbul na liniji TK1054 (Turkish Airlines) i polijetanje zrakoplova u 09:10 sati. Dolazak u Istanbul predviđen je u 12:25 sati. Nastavak leta za New Delhi 20:20 sati na liniji TK716. Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

2.dan DELHI
Dolazak u Delhi predviđen je u 04:45 sati. Po dolasku obavljanje viznih i carinskih formalnosti. Odlazak u hotel, smještaj i kratko noćenje/odmor. Odlazak u razgled Starog Delhija, magičnog, tajanstvenog i kaotičnog grada od 25 mil. stanovnika. Vožnja pored Crvene utvrde na obali rijeke Yamuna koja je djelo vladara Shaha Jahana. Zatim odlazak do Raj Ghata, memorijala ocu nacije, Mahatmi Gandhiju te do najveće džamije u Indiji – Jama Masjid. Vožnja rikšama i šetnja kroz bazar Chandani Chowk, najprometniju trgovačku središnjicu grada. U večernjim satima odlazak u zadrugu Kashmir kako biste upoznali njihove vještine i kušali indijski specijalitet kashmiri kahwa. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan DELHI
Doručak. Odlazak do grobnice Humayun koja se nalazi na UNESCO-vom popisu mjesta svjetske baštine. Humayunova grobnica bila je prva vrtna grobnica napravljena u Indiji, a dizajn Taj Mahala potiče upravo iz te grobnice. Zatim slijedi posjet Lotusu, fascinantnom hramu u obliku istoimenog cvijeta, koji se nalazi u New Delhiju. Jedan je od najistaknutijih atrakcija i najvažnijih vjerskih lokaliteta u gradu. Vožnja pored India Gate-a, spomenika žrtvama 1. svjetskog rata, zatim predsjedničke rezidencije, zgrade Parlamenta i Sekretarijata – građevina koje su zanimljiv spoj viktorijanske arhitekture i arhitekture 20. stoljeća. Posjet kompleksu Qutub Minar u sklopu kojeg se nalazi 72 m visok toranj pobjede iz 12. st. te poznati željezni stup sačuvan još iz 4. st. Na kraju dana odlazak do svetog hrama Bangla Sahib, jednog od najvažnijih hodočasničkih lokacija u Delhiju. Povratak u hotel, večera i noćenje.

4. dan DELHI – AGRA
Doručak i odjava iz hotela. Vožnja prema Agri. Po dolasku u Agru, smještaj u hotel i večera. U večernjim satima odlazak u kazališni centar na show „Mohabbat The Taj“. Noćenje.

5. dan AGRA
Doručak. Posjet monumentalnom Taj Mahalu, remek djelu i spomeniku ljubavi kojeg je dao sagraditi kralj Shah Jehan u čast svojoj ljubljenoj kraljici. Gradnja je započela u 17. stoljeću i trebalo je 18 godina da se dovrši uz danonoćni rad od preko 20.000 radnika. 1983. godine je Taj Mahal uvršten na UNESCO-ovu listu spomenika Svjetske baštine opisan kao dragulj islamske umjetnosti u Indiji i jedan od univerzalno priznatih remek - djela svjetskog nasljeđa. Potom obilazak tvrđave u Agri koju je dao sagraditi kralj Akbar i koja danas dominira središtem Agre, a ujedno predstavlja i grad u gradu. Za kraj dana posjet radionici mramora kako biste vidjeli na koji način se koristi tehnika Pietradura pri izradi proizvoda od mramora. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

6. dan AGRA – FATEHPUR SIKRI – JAIPUR
Doručak i odjava iz hotela. Odlazak prema crvenom gradu Fatehpur Sikri, negdašnjoj mogulskoj prijestolnici gdje ćemo posjetiti najveću atrakciju, mramornu grobnicu šeika Salim Christija, zatim džamiju i ostale znamenitosti. Vožnja prema jaipuru te po dolasku, prijava u hotel. Večera i noćenje.


7. dan JAIPUR
Nakon doručka slijedi razgled grada. Odlazak do tvrđave Amber do koje se dolazi slonovima (ovisno o raspoloživosti). Amber je izvana klasična radžastanska palača čija se ljepota skriva unutar njenih zidova s naslikanim minijaturama, dekoracijama od bjelokosti i zrcalima. Obilazak izvana Hawa Mahal ili kako je još nazivaju „Palača vjetrova“ zbog fascinantne fasade koja se sastoji od 953 prozora. Sagradio ju je maharadža Sawai Pratop Singh 1799. g. damama u kraljevskom dvoru da neopažene gledaju svakodnevni život na javnim ulicama. Nastavak razgleda maharadžine gradske palače, bivše kraljevske rezidencije koja je danas dijelom pretvorena u muzej. Posjet lokalnoj radionici tepiha i nakita kako biste svjedočili izradi indijskih umjetnosti.  Razgled završava posjetom najvećoj kameno - mramornoj zvjezdarnici na svijetu, Jantar Mantar. Povratak u hotel. Večera i noćenje.


8. dan JAIPUR – DELHI
Nakon doručka odjava iz hotela. Vožnja prema Delhiju. Po dolasku u Delhi, prijava u hotel i smještaj. Večera i noćenje.


9. dan DELHI – ISTANBUL – ZAGREB
Odjava iz hotela tijekom noći i transfer do zračne luke New Delhi. Prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Istanbulu u 06:25 sati na liniji TK717 (Turkish Airlines). Dolazak u Istanbul u 10:30 sati po lokalnom vremenu, nastavak leta prema Zagrebu na liniji TK1055 u 18:10 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 19:20 sati.


Polazak:

27.03.-04.04.2020.

08.04.-16.04.2020.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi 8.880 kn
8.880 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu 2.890 kn 1.990 kn

Zrakoplovne pristojbe (2.190 kn) uključene su u cijenu paket-aranžmana.

Popust za mladence 7% na osnovnu cijenu aranžmana. Popust vrijedi uz priloženu potvrdu o vjenčanju (do 4 mjeseca nakon vjenčanja) i ne može se kombinirati s drugim popustima

CIJENA PAKET ARANŽMANA UKLJUČUJE: 

 • prijevoz zrakoplovom na liniji Zagreb-Istanbul-New Delhi-Istanbul- Zagreb,
 • zrakoplovne pristojbe,
 • smještaj u hotelima 4* u standardnim dvokrevetnim sobama, usluga polupansiona,
  • 3 noćenja u Delhiju,
  • 2 noćenja u Jaipuru,
  • 2 noćenje u Agri,
 • razglede i ulaznice za objekte koji se posjećuju prema programu,
 • uslugu voditelja putovanja i lokalnog vodiča,
 • prijevoz autobusom i trošak organizacije i prodaje.

CIJENA PAKET ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • vizu za Indiju, uslugu izdavanja vize,
 • napojnice za lokalne vodiče i vozača (preporuka 40 usd),
 • fakultativne sadržaje,
 • obroke i usluge drugačije od navedenih,
 • putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja.

VIZA:

 • Potrebna za hrvatske državljane.
 • Cijena izrade vize putem online sustava za Indiju:
  • u periodu od srpnja do ožujka iznosi 80 kn.
  • u periodu od travnja do lipnja iznosi 180 kn.
 • Dokumenti potrebni za izdavanje vize: popunjen obrazac, kopija prve stranice putovnice koja vrijedi minimalno 6 mjeseci od datuma putovanja, 1 fotografija u boji (veličine 5 x 5 cm sa svjetlom pozadinom).
 • Viza se izdaje u roku od 7 dana, a agencija posreduje pri izdavanju vize za Indiju.
 • Usluga posredovanja agencije 100 kn.

KORISNE INFORMACIJE

Službeno ime: Republika Indija
Glavni grad: New Delhi
Službeni jezik: hindu, engleski i 21 nacionalni jezik.
Vremenska razlika: +3,30 h/+4.30 h u odnosu na Hrvatsku.
Novčana jedinica: indijska rupija (INR). 1 kn = cca 10 rupija
Električni napon: 220 V/50 Hz, potreban adapter.
Pozivni broj zemlje: +91
Mobilna telefonija: sve mreže uglavnom rade, no za roaming obavezno provjeriti kod telefonske kompanije čije usluge koristite prije putovanja.
Klima: Klima se u Indiji proteže od tropske na jugu do umjerene klime na sjeveru. Ljeto traje između ožujka i lipnja u većini dijelova Indije. Temperature tijekom dana prelaze 40 °C. U obalnim regijama temperatura prelazi 30 °C, a povezana je s visokim razinama vlažnosti. Nakon ljeta slijede kiše koje donosi jugozapadni monsun, a koje osiguravaju padaline za većinu Indije.. Od studenog u sjevernim područjima započinje pojavljivanje zime. Zime započinju u sjevernoj Indiji u studenome, a u južnoj Indiji u kasnom prosincu. Zime na Indijskom poluotoku karakteriziraju blagi do topli dani i prohladne noći. Dalje prema sjeveru temperatura je niža.


NAPOMENA:

 • Usluga vođenja putovanja bit će na hrvatskom jeziku. Usluga turističkog vođenja pružena po lokalnom ovlaštenom vodiču bit će na engleskom jeziku. Program je grupni. Putovanje nije prikladno za osobe sa smanjenom pokretljivošću.
 • Hoteli se nalaze u navedenim gradovima ili u okolici gradova.
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
 • Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova.
 • Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed.
 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.
 • Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr

Važno: Putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju.

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 15

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.

Šifra: Indija09


Termini

Datum polaska Datum povratka Cijena Mjesto polaska Napomena
27.03.2020. 04.04.2020. 8.880 kn Zagreb Uključene zrakoplovne pristojbe Rezerviraj putovanje
08.04.2020. 16.04.2020. 8.880 kn Zagreb Uključene zrakoplovne pristojbe (first minute) Rezerviraj putovanje