Dubai u terminu praznika


O putovanju


DUBAI ZIMSKI PRAZNICI - 6 dana, izravnim letom iz Zagreba

Termin putovanja:

 • 24.02.-29.02.2024. GARANTIRANO

VRIJEDNOST VIŠE:

 • Hotel Hilton Garden Inn Mall of Emirates 4*
 • mogućnost atraktivnih izleta:
  • KRSTARENJE NA SUPER JAHTI
  • ABU DHABI
  • LET HELIKOPTEROM
  • PUSTINJSKI SAFARI
  • BURJ KHALIFA

COVID-19 uvjeti

Državljani RH mogu putovati u UAE bez ograničenja.


PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN (24.02.) ZAGREB – DUBAI

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb 2h prije leta. Podjela putne dokumentacije te prijava na let za Dubai s polaskom u 14.35h. Dolazak u Dubai predviđen je u 23.20h. Nakon obavljenih carinskih formalnosti organizirani transfer autobusom do hotela. Prijava i smještaj u hotel 4* pored Mall Of Emirates. Noćenje.

2. DAN (25.02.) DUBAI – CITY TURA – BURJ KHALIFA

Nakon doručka predlažemo razgled grada u pratnji lokalnog vodiča. Posjetiti ćemo i stari i novi dio Dubai-ja, te vidjeti kako se ovaj grad razvijao i rastao u posljednjih nekoliko desetljeća. Razgled je zamišljen tako da imate osjećaj kao da putujete kroz povijest. Započinjemo obilaskom najstarijeg dijela Dubai-ja gdje su nalaze najstarije građevine. Posjetit ćemo Al Fahidi utvrdu u kojoj je danas smješten muzej grada Dubai-ja. Prelaskom “creeka” tradicionalnom abrom ćemo vidjeti kako je ovaj grad živio prije pronalaska nafte. Prošetati ćemo kroz tradicionalnalne sukove gdje ćete pronaći bazare zlata, čaja, svile, začinjene opojnim mirisima arapskih začina. Slobodno vrijeme za kupovinu. Nastavljamo kroz rezidencijalnu ulicu Jumeirah Road pored “Kuće unije” do jednog od simbola Dubai-ja, poznatog hotela “Burj al Arab”, pauza za slikanje. Slijedi nastavak do Palme, svjetskog arhitektonskog čuda , prvog umjetnog otoka u obliku palme na kojem se nalaze brojne luksuzne rezidencije i hoteli kao što je Atlatis The Palm, pauza za slikanje. Vožnja kroz ulicu Sheika Zayeda do najveće građevine na svijet Burj Khalife u čijem se podnožju nalaze čuvene Dubai fontane koje su postavljene na velikom umjetnom jezeru, te predstavljaju najveću fontanu na svijetu, koja ima nekoliko izvedbi dnevno popraćenih glazbenim nizom klasične ali i suvremene svjetski poznate glazbe. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti u Dubai Mall-u. U poslijepodnevnim satima predlažemo predlažemo odlazak na najvišu zgradu na svijet Burj Khalifa. Mogućnost odlaska na 125. kat gdje se nalazi jedan od najviših svjetskih obzervatorija. Povratak u hotel javnim prijevozom. Noćenje.

3. DAN (26.02.) DUBAI – LET HELIKOPTEROM – SAFARI

Nakon doručka. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Predlažemo 17-minutni let helikopterom u sklopu kojeg ćete vidjeti neke od najvećih atrakcija ovoga grada iz najbolje perspektive. Futuristični neboderi, umjetni arhipelazi, pješčana obala čine spektakulatnu panoramu koju je najbolje doživjeti iz zraka. Vrijeme slobodno za ručak. U poslijepodnevnim satima predlažemo odlazak na pustinjski Safari. Iskusni vozači, specijalno educirani za snalaženje po pustinjskim dinama učiniti će iskustvo adrenalinske vožnje nezaboravnim u udobnim i klimatiziranim džipovima. Poslije vožnje posjeta beduinskom kampu u kojem ćete spoznati čari drevnih arapskih tradicija, od jahanja deva preko oslikavanja kanom do pušenja vodenih lula “sheesha”. Pravi orijentalni ugođaj osjetit ćete uz nezaboravan zalazak sunca te uživanje pod zvijezdama uz ples trbušnih plesačica, tradicionalnu muziku i autentičnu arapsku kuhinju. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN (27.02.) DUBAI – ABU DHABI – DUBAI

Nakon doručka predlažemo fakultativni izlet u Abu Dhabi. Abu Dhabi je glavni grad Ujedinjenih arapskih emirata, najveći po površini, administrativni je centar i središte državnog aparata. Smatra se i jednim od najbogatijih gradova na svijetu s obzirom da se najveći broj naftnih nalazišta nalazi na teritoriju ovog emirata. Otuda je i poznat pod nazivom „Arapski dragulj”. Svakako najupečatljivji dojam današnjega dana ostavlja posjet džamiji Sheika Zayeda koja je jedna od najlješih i najvećih džamije na svijetu, izgrađena u neoislamskom stilu od materijala dopremljenih iz svih dijelova svijeta. Džamija je napravljena u spomen ocu nacije Sheiku Zayedu, te kao njegovo poslijednje počivalište. Nastavljamo prema centralnom dijelu Abu Dhabija prolazeći pored “Emirates Palace-a”, luksuznog hotelskog zdanja, do nedavno otvorene predsjedničke palače Qasr Al Watan, koja svojim bogatim dekoracijama ostavlja bez daha. Poslije pauze za ručak panoramska vožnja kroz Corniche Road preko Saadiyatt otoka, koji je zamišljen kao mjesto sa nabogatijim kulturnim i umjetničkim sadržajem na svijetu, zaustavljanje za fotografiranje pored novoizgrađenog muzeja Louvre. Vožnja preko Yas islanda koji vrvi brojnim zabavnim sadržajima. Povratak u Dubai u kasnim poslijepodnevnim satima. Noćenje.

5. DAN (28.02.) DUBAI – KRSTARENJE NA SUPER JAHTI

Predlažemo odlazak na vožnju Super Yahtom uz doručak i pića. Transfer do marine gdje se ukrcavamo na jahtu. Tokom trosatnog krstarenja vidjeti ćete neke od higlighta Dubai-ja i to s one morske strane; Palma, Burj Al Arab, Dubai Marina, Bluewaters, JBR i mnoge druge. Na ovoj 44 m dugoj jahti moći ćete uživat na tri palube uz DJ-a te neograničenu količinu pića i napitaka. Tokom vožnje će također biti serviran i bogat doručak. Ukoliko vremenski uvjeti budu dozvoljavali biti će prilike i za kupanje. Nakon povratka u luku predlažemo da preostali dio dana provede na poznatoj plaži JBR koja vrvi kafićima i restoranima. Slobodno vrijeme. Noćenje.

6. DAN (29.02.) DUBAI – ZAGREB

Nakon doručka, slijedi transfer do aerodroma. Prijava na let za Zagreb s polaskom u 10.00h , predviđeno slijetanje u Zagrebu 13.35h.


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:

 • First minute: 910,00 eura (6.856,40 kn) / Redovna cijena: 990,00 eura (7.459,16 kn)
 • + zrakoplovne pristojbe i naknade 199 eura (1.499,37 kn) ( obavezna uplata u agenciji )

First minute popust vrijedi do popunjenja kapaciteta po first minute cijeni.

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • povratni prijevoz zrakoplovom iz Zagreba za Dubai u ekonomskoj klasi
 • smještaj u hotelu 4* na bazi 5 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi
 • transfer iz zračne luke od/do hotela
 • pripremu i organizaciju putovanja te jamčevno osiguranje

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • zrakoplovne pristojbe i naknade 199 eura (1.499,37 kn) ( obavezna uplata u agenciji )
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 270 eura (2.034,32 kn)
 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje
 • karte javnog gradskog prijevoza, doplate za izlete i obroke koji nisu prema programu
 • osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje
 • zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (mora se ugovoriti najkasnije do 48h nakon prve uplate)

Obavezna doplata:
– turistička taksa 15 AED, po osobi i noćenju (plaća se na licu mjesta pratitelju)
– napojnice za lokalne vodiče i vozače 25 EUR po osobi

Fakultativni izleti:

 • Dubai Velika City tura – 39 EUR (294 kn)
 • Abu Dhabi city tura s ulaznicom u predsjedničku palaču 81 EUR (610 kn)
 • Jeep Safari s uključenom večerom – 69 EUR (520 kn)
 • Burj Khalifa – 60 EUR (452 kn) ( (bez transfera)
 • Let Helikopterom – cijena od 220 eura (na upit, po raspoloživosti termina)
 • Krstarenje na Super Jahti uz doručak i piće – 85 EUR (640 kn)

*cijene izleta su informativnog karatera, izračun je rađen 01.04.2023, putnici će putem završnog pisma 15 dana prije putovanja biti obavješteni ukoliko je došlo do korekcije cijena.

Prtljaga uključena u cijenu: 1 komad predane prtljage do 20 kg + 1 komad ručne prtljage do 7 kg težine, dimenzija 50 x 37 x 25 cm


Važna napomena: za državljane Republike Hrvatske potrebna je važeća putovnica, koja mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u UAE.. Neispravne putne isprave, koje imaju za posljedicu odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Agenciju, te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja. Agencija zadržava pravo promjene redoslijeda programa, ali se obvezuje da će se program izvršiti u cijelost.


Korisne informacije:
Službeno ime: Ujedinjeni Arapski Emirati
Geografski položaj: istočni dio arapskog poluotoka, na obali Perzijskog zaljeva i Omanskog zaljeva.
Površina: 83.600 km2
Broj stanovnika: cca 8,3 milijuna
Glavni grad: Abu Dhabi
Jezik: arapski (službeni), a govore se engleski, urdu, perzijski i malajski
Religija: 96% muslimani, 4% ostali
Vremenska razlika: +2 sata ljeti / +3 sata zimi
Novčana jedinica: emiratski dirham (AED), 1 USD = cca 3,67 kn

Ujedinjeni Arapski Emirati su država na obali Perzijskog zaljeva i Omanskog zaljeva. Nalaze se na istoku Аrapskog poluotoka u Jugozapadnoj Aziji. Graniče na jugu i zapadu sa Saudijskom Arabijom, te na istoku s Omanom. Sastoje se od sedam emirata: Abu Dhabi, Ajman, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah i Umm al-Qaiwain. Svi su smješteni na jugoistočnoj obali Zaljeva osim Fujairah koji izlazi na more na obali Omanskog zaljeva, na istočnoj obali poluotoka Musandam.

Kupovina: zlato, začini, tehnička roba, roba poznatih kreatora, svila, parfemi, tepisi… Trgovine uglavnom rade od 10 do 13 sati i od 16 do 22 sata. Shopping centri otvoreni su od 10 do 22 sata bez prekida preko tjedna, osim petkom od 14 do 22 sata. Nezabilazni Dubai s razlogom zaslužuje svoj naziv “glavnog shopping centra na Bliskom Istoku”.
Odjeća: preporučuje se lagana pamučna ljetna odjeća i udobna obuća. Kratke hlače i kratki rukavi za žene su dozvoljeni, ali je potrebno voditi računa da odjeća nije provokativna. Muškarci se isto tako ne bi smjeli pojavljivati u javnosti bez majice, osim na plaži.
Hrana i piće: Zastupljena internacionalna kuhinja, prevladava arapska. Tipična jela: shawarma – janjetina ili piletina s povrćem, zamotano u roti, arapski kruh; falafel – pržene okruglice od slanutka i začina, humus – namaz od slanutka, tabbouleh – libanonska salata od peršina, bulgura, rajčice i luka sa začinima. Popularni su i plodovi mora i meso s grilla. Preporučamo piti isključivo flaširanu vodu. Alkohol se služi isključivo u hotelskim restoranima i barovima s posebnom dozvolom. U restoranima izvan hotela nije dozvoljeno služenje alkoholnih pića.

Od srpnja 2019. godine turisti u UAE-u koji su stariji od 21 godinu te nisu muslimanske vjeroispovjesti mogu dobiti besplatnu dozvolu za kupnju alkoholnih pića koja vrijedi 30 dana. Kako bi istu dobili, potrebno je otići u bilo koji MMI dućan te ispuniti formular kojim potvrđujete da ste turist pri čemu ćete dobiti dozvolu i uputu za odgovorno konzumiranje alkohola unutar UAE te odmah po istome možete kupovati alkoholna pića. Sve informacije možete naći na sljedećem linku: https://mmiliquorlicence.com/#tourist

Napon struje: 220/240 V (potreban adapter)
Cijepljenje: nije potrebno
Viza: nije potrebna za državljane Republike Hrvatske
Mobilne mreže: VIPnet, T-Mobile i TELE2 partneri
Pozivni broj zemlje: +971
Korisne web stranice: www.dubaitourism.co.ae , www.uaetourism.ae
Klima: vruća pustinjska – U razdoblju od listopada do ožujka dani su ugodni i sunčani. Prosječna dnevna temperatura kreće se oko 26 °C. Noći su hladne sa prosječnom temperaturom od cca 15 °C. Period od travnja do rujna karakteriziraju vrlo visoke temperature (preko 40 °C) i visoka vlažnost zraka. Moguće su pješčane oluje. Kiši rijetko, najčešće zimi. Temperatura mora kreće se od 26 – 29 °C.

Minimalan broj putnika: 15

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.

Šifra:dubaiNG022


Termini

Datum polaska Datum povratka Cijena Mjesto polaska Napomena
24.02.2024. 29.02.2024. 910,00 EUR
(6856 HRK)
Zagreb + zrakoplovne pristojbe Rezerviraj putovanje