Dubai 6 dana - proljetni praznici


O putovanju


PROLJETNI PRAZNICI U DUBAIJU

Termin putovanja: 25.04.-30.04. - GARANTIRANO, LAST MINUTE

Vrijednost više: 

 • obilazak Madinat Jumeirah (tzv. Male Venecije) tijekom razgleda Dubaija
 • ulaznica za Burj Khalifu u „prime time“ u zalazak sunca
 • mogućnost organiziranog odlaska u Aquaventure vodeni park

Spoj luksuzne raskoši i pješčanih dina, mješavina tradicionalne arapske kulture i kapitalističkog bogatstva. Grad koji privlači oko 15 milijuna turista godišnje, a koji svojom neodoljivom arhitekturom najviših nebodera na svijetu, tirkiznim morem i romantičnom pustinjom opravdava biti nazvan pravim svjetskim čudom. Činjenica da je čitav grad kakvog danas poznajemo napravljen unazad 20-ak godina i to iz pustinje, dodatni je razlog za divljenje čovjekovom stvaralaštvu. Burj Al Arab (poznato Jedro), Burj Khalifa (najviša zgrada na svijetu), Atlantis (jedan od najluksuznijih hotela), Palma (umjetno stvoren otok u obliku palme) samo su neke od glavnih atrakcija ovog grada. Okušajte se u JEEP SAFARIJU po pustinji, opustite se na KRSTARENJU BRODOM u Dubai Marini uz ukusnu večeru i posjetite ABU DHABI, glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata.

 • Zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu aranžmana!
 • izravnim letom iz Zagreba kompanijom Emirates
 • Uključen pratitelj putovanja iz Zagreba
 • Trajanje putovanja: 6 dana / 5 noćenja
 • smještaj u odličnom hotelu Dusit D2 Kenz hotel 4* Barsha Height

PROGRAM PUTOVANJA

1.dan ZAGREB - DUBAI

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci Franjo Tuđman 2 sata prije leta. Zrakoplov polijeće u 15:25 sati prema lokalnom vremenu. Direktan let za Dubai. Predviđeno slijetanje zrakoplova u 23:05 sati prema lokalnom vremenu. Transfer do hotela. Smještaj u hotel. Noćenje.

2.dan DUBAI – RAZGLED GRADA

Doručak u hotelu. Nakon doručka slijedi razgled Dubaija u pratnji lokalnog vodiča i voditelja putovanja. Razgled započinjemo vožnjom do Burj Al Araba – najluksuznijeg hotela Dubaija (poznatijeg kao Jedro) koji je simbol ovog grada. Hotel izgrađen na samostojećem umjetnom otoku sa samoprozvanih 7 zvjezdica jedna je od glavnih atrakcija grada. Zaustavit ćemo se na Jumeirah plaži radi photoshootinga. Zatim odlazimo u Madinat Jumeirah, kompleks luksuznih hotela između kojih su izgrađeni kanali i jezerca poput onih u Veneciji. Zato ovaj dio Dubaija često nazivaju Mala Venecija. Predivna šetnja vanjskim dijelom ovog kompleksa ostavit će na vas dojam potpune relaksacije u oazi mira i tišine. Prošetat ćemo do dijela gdje je početno stajalište tradicionalnih abra brodića te zaploviti (uz doplatu) ovim predivnim kanalima. Tu se nalazi i Souk Madinat odnosno tržnica Madinat gdje možete kupiti razne suvenire i autentične proizvode iz raznih dijelova svijeta. Nakon luksuznog dijela grada, razgled nastavljamo u starom dijelu Dubaija gdje su najveće i najpopularnije tržnice Bliskog istoka – tekstilna tržnica, tržnica začina i zlata. Za razliku od mirnog souk Madinata, ovdje ćete doživjeti pravu divlju trgovinu. Bit ćete zaneseni raznolikom ponudom od tradicionalnih arapskih odjevnih predmeta do različitih suvenira – sve po cijeni koju ste sami u mogućnosti ispregovarati cjenkanjem. Nakon tekstilne tržnice zaplovit ćemo tradicionalnim abra brodićem preko rijeke Creek na drugu stranu gdje je smještena tržnica začina. Degustirat ćemo datulje, njihov lokalni proizvod i prepustiti se raznim mirisima začina. Zatim odlazimo do Dubai Mall-a, najvećeg shopping centra na svijetu gdje je smještena Burj Khalifa – najviša zgrada na svijetu. Nakon stanke za ručak, fakultativno (uz doplatu) popet ćemo se na 124/125. kat Burj Khalife odakle puca 360° panoramski pogled na čitav grad. Ulaznica će biti u „prime time“ u zalazak sunca tako da ćete imati priliku gledati kako se Dubai iz sunčane metropole transformira u sjajni noćni grad. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Predlažemo šetnju souk Al Baharom uz jezero te večernji (besplatni) show fontana uz Burj Khalifu. Noćenje.

3.dan DUBAI – DESERT SAFARI

Doručak u hotelu. Slobodno jutro za vlastite programe. Predlažemo odmor u hotelu uz odlične saune i bazen na krovu ili odlazak na plažu. Fakultativno (uz doplatu) u popodnevnim satima odlazak na Jeep Safari, nezaboravnu avanturu po pustinjskim dinama. Osim adrenalinske vožnje džipovima po dinama, uživat ćemo u photoshootingu u pustinji uz zalazak sunca te u večeri u Beduinskom kampu gdje ćete imati mogućnost jahati deve, isprobati shishu, henna painting, tradicionalne nošnje, a sve to uz atraktivan show s plesačima. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan DUBAI – ABU DHABI - DUBAI

Doručak u hotelu. Fakultativno (uz doplatu) cjelodnevni izlet u Abu Dhabi, glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata. Na putu do Abu Dhabija proći ćemo uz stazu Formule 1 gdje se odvija finalna utrka Svjetskog kupa Formule 1. Također, stat ćemo u Ferrari World gdje ćemo se imati priliku fotografirati uz formulu i pogledati najveću Ferrari trgovinu (suvenirnicu). Zatim ćemo se zaustaviti kraj muzeja Louvre Abu Dhabi koji je izgrađen na vodi te nastaviti prema Heritage Village-u, muzeju na otvorenom koji prikazuje nekadašnji tradicionalni život Beduina. Slobodno vrijeme za ručak. Za kraj ćemo posjetit veličanstvenu džamiju Šeika Zayeda koja je ujedno i glavna atrakcija ovog grada. Povratak u Dubai. Slobodna večer za vlastite programe. Noćenje.

5.dan DUBAI – AQUAVENTURE - KRSTARENJE DUBAI MARINOM

Doručak u hotelu. Fakultativno (uz doplatu) odlazimo na najpopularniji umjetni otok na svijetu – Palmu. Ovdje se nalazi hotel Atlantis The Palm unutar kojeg je najbolji vodeni park u Dubaiju – Aquaventure. Predlažemo cjelodnevno uživanje u vodenim atrakcijama, bazenima, toboganima, sve namijenjeno i velikima i malima. Ulaznica za vodeni park omogućuje i odlazak na privatnu plažu Atlantisa gdje možete uživati u moru. U kasnim popodnevnim satima povratak u hotel. U večernjim satima fakultativno (uz doplatu) odlazak na krstarenje tradicionalnim dhow brodom Dubai Marinom uz večeru. Dubai Marina je definitivno jedna od najljepših dijelova Dubaija. Zaplovit ćemo dhow brodom kako bismo svoje putovanje u Dubai završili s pogledom na luksuzne rezidencije i hotele neobičnih oblika i svjetlosnih efekata koji ovaj grad čine jednostavno neodoljivim.

6.dan DUBAI - ZAGREB

Doručak u hotelu. Odjava i odlazak u zračnu luku. Zrakoplov polijeće u 09:20 sati prema lokalnom vremenu te u Zagreb slijeće u 13:25 sati prema lokalnom vremenu.


LAST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 5.990 kn - STOP BOOKING

Redovna cijena aranžmana po osobi: 6.670 kn

Uključene zrakoplovne pristojbe (460 kn)
First minute popust vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni.

Cijena aranžmana uključuje:

 • povratnu zrakoplovnu kartu direktnom linijom Zagreb - Dubai - Zagreb
 • pristojbe zračnih luka (460 kn)
 • smještaj u hotelu Dusit D2 Kenz 4* na bazi 5 noćenja
 • doručak u hotelu
 • transfer zračna luka - hotel - zračna luka
 • razgled Dubaija u pratnji lokalnog vodiča
 • pratitelja putovanja iz Zagreba na hrvatskom jeziku tijekom cijelog putovanja
 • troškove organizacije i jamčevno osiguranje

Cijena ne uključuje:

 • turističku taksu (plaća se direktno u hotelu; za hotel 4* iznos 15 AED po noći po sobi) – obavezna doplata
 • napojnice za lokalne vodiče i vozače (15 eura po osobi)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu (cijena na upit)
 • fakultativne izlete iz naše ponude
 • putno zdravstveno osiguranje (preporučamo)
 • osiguranje od otkaza putovanja (preporučamo)

FAKULTATIVNI IZLETI/ATRAKCIJE

 • Pustinjski Jeep Safari – 390 kn po osobi (vožnja džipom i večera - roštilj u beduinskom kampu)
 • Cjelodnevni izlet u Abu Dhabi – 350 kn po osobi (povratni prijevoz, lokalni vodič)
 • Burj Khalifa - odlazak na najvišu zgradu na svijetu 460 kn po osobi (ulaznica za prime-time termin)
 • Krstarenje Dubai Marinom uz večeru – 470 kn po osobi (povratni transfer, krstarenje uz buffet večeru, sok i voda)
 • Atlantis Aquaventure (vodeni park i Lost Chambers) – 690 kn (transfer i cjelodnevna ulaznica)

Aviokompanija: Emirates
Dozvoljena prtljaga: 30kg predane prtljage + 7kg ručne prtljage 

Minimalan broj prijavljenih putnika: 20

Odgovorni organizator: Chili tours d.o.o.

NAPOMENA:
Organizator zadržava pravo promjene letova. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ovisno o redu letenja, radnim vremenima znamenitosti koje se posjećuju ili držanim praznicima, ali se obvezuje da će se program izvršiti u cijelosti. Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr 
Nevaljane putne isprave koje imaju za posljedicu odustajanje od putovanja ni u kojem slučaju ne obvezuju Chili tours d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja.

Važno: Molimo da provjerite valjanost putnih isprava s kojima putujete. Putovnica treba biti važeća najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Viza za državljane Republike Hrvatske nije potrebna, a strani državljani dužni su se sami informirati o viznom režimu. Putnici sa pečatom države Izrael ne mogu putovati u UAE. Cijepljenje nije potrebno.


UNOS LIJEKOVA U UJEDINJENE ARAPSKE EMIRATE:

Svi putnici koji imaju namjeru putovati u Ujedinjene Arapske Emirate i pritom nositi lijekove koji se izdaju na recept trebaju podnijeti zahtjev Ministarstvu zdravlja Ujedinjenih Arapskih Emirata na službenoj stranici www.mohap.gov.ae
Nakon podnesenog zahtjeva, putnici trebaju povratno dobiti odobrenje koje su dužni pokazati pri dolasku u Ujedinjene Arapske Emirate ukoliko ih isto zatraži carinska služba.

Procedura:

Na web stranici: http://www.mohap.gov.ae

- Kliknuti SERVICES
- Kliknuti E-SERVICES
- Odabrati poglavlje PATIENT SUPPORT SERVICES
- Kliknut ISSUING PERMISSION TO IMPORT MEDICINES FOR PERSONAL USE
- Kliknuti GO TO E-SERVICE (desno gore)
- Putnik će biti preusmjeren na dio stranice na kojem unosi svoje osobne podatke (ime, email itd.) i na kojem će moći uploadati sve potrebne dokumente - recept, kopiju putovnice te će se odobrenje ili neodobrenje izdati u roku od 24 sata nakon razamtranja od strane službenika Odjela za lijekove.

Traženi dokumenti:
1. Recept koji je izdao obiteljski liječnik.
2. Medicinsko izvješće u slučaju kronične bolesti / pismo liječnika.
3. Sken putovnice.

Link na popis lijekova i regulativu za unos istih u Ujedinjene Arapske Države: http://www.uae-embassy.org/sites/default/files/Guidelines%20for%20carrying%20medecines%20to%20UAE.pdf