Brazil i Argentina


O putovanju


BRAZIL I ARGENTINA

Termin putovanja:

 • 11.04. - 22.04.2020. 
Vrijednost više:
 • unutarnji let Rio De Janeira – Iguazu – Buenos Aires
 • 4 noćenja sa doručkom u Buenos Airesu hotel 4*, 2 noćenje sa doručkom u Foz do IguaZu 4*, 3 noćenja sa doručkom u Riu hotel 4*

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan (11.04.) ZAGREB –  PARIZ – RIO DE JANEIRO
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja. Nakon preuzimanja putne dokumentacije prijava za let za Pariz koji polijeće u 09.00 sati. Dolazak u Pariz u 11.05 sati. Nastavak putovanja iz Pariza s polaskom u 13.15 sati. Obroci tijekom leta. Dolazak u Rio de Janeiro u 19.30 sati, slijedi transfer do hotela 4* na CopaCabani. Prijava i smještaj. Noćenje.

2. dan (12.04.) RIO DE JANEIRO
Nakon doručka predlažemo odlazak na izlet na Corcovado gdje se nalazi jedno od 7 modernih svjetskih čuda, kip Krista Otkupitelja. Izgrađen je između 1922. i 1931. godine, visoki kip od 30 metara stoji na postolju od 8 metara i pruža ruke širine do 28m. Divovski kip Isusa Krista osmislio je Paul Landowski, poljsko – francuski kipar, a konstruirali su ga inženjeri Da Silva i Caquot. Izgradnja ovog simbola kršćanstva poznata je diljem svijeta, gotovo u cijelosti financirana od brazilskih katolika. S vidikovca se pruža pogled na grad, plaže i prekrasnu prirodu Rija. Nakon razgleda slijedi obilazak sambodroma, mjesta gdje se održava najpoznatiji karneval na svijetu, zabavite se uz zvukove sambe. Za vrijeme karnevala na stazi dužine 700m svaka samba škola ima 90 minuta da prikažu svoju koreografiju za koju su se pripremali cijelu godinu, a u nastupu sudjeluje tri do pet tisuća ljudi. Osim povorki škola sambe za vrijeme karnevala, na sambodromu se održavaju i drugi događaji poput koncerata glazbe, vjerskih svečanosti, izvedbi opera i slično. Predlažemo odlazak do stadiona novinara Maria Filha, općenito poznat kao stadion Maracana. Nazvan je prema četvrti u kojoj se nalazi Maracana. Otvoren je da bi se na njemu održalo Svjetsko nogometno prvenstvo 1950. god., a na njemu su se i održale i utakmice Svjetskog prvenstva 2014 godine. Trenutačni kapacitet Maracane iznosi 76.935 sjedala. Za vrijeme svjetskog prvenstva 1950 godine bio je najveći stadion na svijetu , sa 199.854 gledatelja na završnoj utakmici Brazila protiv Urugvaja. Potom, vožnja kroz park Flamengo, odakle se pruža prekrasan pogled na „Glavu šećera“, jedan od simbola Rio de Janeira. Slijedi uspon žičarom na vrh brda (395 m), odakle se pruža prekrasan pogled na plažu Copacabana i zaljev. Nakon razgleda povratak u hotel. Slobodno vrijeme za uživanje na plažama. Noćenje.

3. dan (13.04.) RIO DE JANEIRO 
Nakon doručka predlažemo odlazak na poludnevni izlet u najpoznatiju favelu u Rio de Janeiru, favelu Rocinhu. Šetnja ulicama favele, posjet lokalnoj školi sambe i doživljaj života ljudi koji žive u favelama. Slijedi nastavak razgleda staroga grad, posjeta katedrale Metropolitan, glavnu znamenitost ovog brazilskog grada i remek-djelo moderne umjetnosti. S arhitekturom inspiriranom piramidama Maja u Meksiku, vjeruje se da konačni oblik daje blizinu Bogu. Vožnja uz akvadukt Carioca koji se nalazi u središtu grada, u četvrti Lapa, a brazilske ljude često nazivaju Arcos da Lapa (Lapa Arches). Od kraja 19. stoljeća akvadukt služi kao most za popularni tramvaj koji povezuje centar grada sa susjedstvom Santa Teresa koja se nalazi na obližnjem brdu. Vožnja po samom djelu Santa Teresa, te odlazak na vidikovac sa koje se pruža lijepi pogled na cijeli grad. Razgled nastavljamo sa stepenicama Selaron, šareno popločeno stubište, rad samoukog čileanskog umjetnika Jorgea Selaróna. Putujući svijetom, Selarón se preselio u Rio 1983. u malenu kuću ispred samotnog stubišta koje je povezivalo područja Lapu i Santa Teresu. 215 koraka koje je u cijelosti prekrio pločicama prikupljenim u urbanim dijelovima Rija ili koje su donirali posjetitelji iz cijelog svijeta. Od 1990. godine, Selarón je položio preko 2000 pločica, uglavnom crvenih: jedinstvenih komada koji predstavljaju “počast brazilskom narodu”. Slobodno vrijeme nakon izleta. U večernjim satima predlažemo odlazak na zajedničku večeru u Rio Scenarium, restoran –muzej poznat po popularnoj Samba muzici, opustite se u jedinstvenom dekoru bara koji je tematski uređen na svoja tri kata. Noćenje.

4. dan (14.04.) RIO DE JANEIRO
Nakon doručka odlazak u posjet tvornice dragog kamenja koja se nalazi na Ipanema Beach-u. U sklopu tvornice vidjeti ćete cjelokupni proces izrade dragog kamenja koji su podrijetlom iz Brazila kao što su akvamarin, topaz, opal, rubine i druge. Nakon razgleda slobodno vrijeme za uživanje na Ipanema Beachu, u večernjim satima povratak u hotel. Noćenje.

5. dan (15.04.) RIO DE JANEIRO – FOZ DO IGUACU
Nakon doručka slijedi transfer do zračne luke. Prijava na let za Foz do Iguacu. Po dolasku slijedi transfer do hotela na Brazilskoj strani slapova. Predlažemo odlazak na fakultativni izlet na tromeđu gdje rijeka Iguazu dijeli tri zemlje Paragvaj, Argentinu i Brazil, i ulijeva se u rijeku Paranu. Povratak u hotel. U večernjim satima predlažemo odlazak na tradicionalnu večeru uz izvedbu plesača latino-američkih plesova. Noćenje.

6. dan (16.04.) IGUAZU FALLS
Nakon doručka, predlažemo obilazak slapova sa argentinske strane. Slapovi Iguazu jedno su od najvećih prirodnih čuda Južne Amerike. Smješteni su u suptropskoj klimi na granici između Argentine, Paragvaja i Brazila, gdje se najveći slapovi na svijetu obrušavaju u rijeku Iguazu. Šetnja stazama koje vode uz gornji dio kaskada. Potom slijedi vožnja ekološkim vlakom do fascinantnog Đavoljeg ždrijela, nakon čega predlažemo vožnju gliserom ispod slapova. Povratak u hotel u poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje.

7. dan (17.04.) IGUAZU FALLS – BUENOS AIRES
Nakon doručka slijedi transfer u zračnu luku. Prijava na let za Buenos Aires. Po dolasku slijedi transfer za hotel. Prijava i smještaj u hotelu koji je smješten u microcentru Buenos Airesa. Nakon kraćeg odmora predlažemo zajednički odlazak u tradicionalnu Argentinski restoran. Večernja šetnja ulicom Floridita. Noćenje.

8. dan (18.04.) BUENOS AIRES 
Nakon kasnijeg doručka predlažemo odlazak u razgledavanje glavnog grada Argentine, od milja zvan «Pariz Južne Amerike». Počinjemo sa četvrti Recoleto, u kojoj žive bogati sloj stanovnika Buenos Airesa, te posjet grobu Evite Peron. Nastavak razgleda La Boca četvrti koja je posebno atraktivna zbog svojih šareno obojenih limenih kuća. Fotografiranje sa plesačima tanga i imitatorima Maradone. Nakon razgledavanja Boce, krećemo prema San Telmu na ručak u vrhunskom restoranu gdje se poslužuje poznati argentinski biftek. Poslije ručka krećemo prema glavnom trgu Plaza de Mayo, na kojem se nalaze Casa Rosada – palača Vlade, vijećnica te katedrala. Povratak u hotel, noćenje.

9. dan (19.04.) BUENOS AIRES 
Nakon doručka, predlažemo odlazak na ranč koji se nalazi 90 min vožnje od Buenos Airesa. Ovaj izlet je najbolji način da osjetite atmosferu života na selu, uživate u mesnoj piti poznatoj empanadi ili u tipičnom roštilju (asado) poznatom po odličnoj kvaliteti mesa, imati ćete priliku probati 7 vrsta različitog mesa sa roštilja, degustirati popularna argentinska vina, te jahati u društvu gauchosa. Povratak u hotel, slobodno vrijeme. Noćenje.

10. dan (20.04.) BUENOS AIRES
Nakon doručka, predlažemo odlazak na Tiger Deltu. Sa lokalnim vodičem malo ćete upoznati povijest razvoja i širenja Buenos Airesa kroz godine. Krstarenje kanalima delte, jedne od najvećih u svijetu. Otkrijte kako su stanovnici delte ovo močvarno područje pretvorili u razvijeno područje sa pitkom vodom. Na delti se nalaze mnogobrojni yacht klubovi, vikendice, te kuća i muzej bivšeg predsjednika Argentine Sarmienta koji potiče razvoj ovog područja. Nakon lokalnog ručka povratak u grad. U poslije podnevnim satima mogućnost odlaska u školu tanga na tečaj plesa. Povratak u hotel, slobodno vrijeme. Noćenje.

11. dan (21.04.) BUENOS AIRES – AMSTERDAM
Nakon doručka, slobodno vrijeme za posljednje utiske grada. Slijedi transfer do zračne luke. Prijava na let za Amsterdam u 15.05 sati. Noćni let.

12. dan (22.04.) AMSTERDAM – ZAGREB
Slijetanje u Amsterdam u 09.25 sati. Nastavak putovanja prema Zagrebu u 13.40 sati. Dolazak u Zagreb u 15.30 sati.


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:

 • FIRST MINUTE 11.980 kn
 • REDOVNA CIJENA: 12.980 kn
 • OBAVEZNA DOPLATA: pristojbe u zračnim lukama: 3.690 kn

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • avionske karte Zagreb –  Rio De Janeiro , Buenos Aires – Zagreb
 • unutarnji let Rio De Janeira – Iguazu –Buenos Aires
 • transferi na destinaciji od/do hotela sa aerodroma
  • 4 noćenja sa doručkom u Buenos Airesu hotel 4*,
  • 2 noćenje sa doručkom u Foz de Iguazu 4*,
  • 3 noćenja sa doručkom u Riu hotel 4*
 • pratitelj iz Zagreba na hrvatskom jeziku
 • organizacija i jamčevinu putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • avio takse 3.690 kn (podložne promjenama)
 • doplata za jednokrevetnu sobu iznosi 2.300 kn
 • putno zdrastveno osiguranje i osiguranje otkaza putovanja

Fakultativni izleti:

 • Buenos Aires city tour 380 kn,
 • tradicionalni ranč 750kn,
 • Tiger Delta 450kn,
 • poludnevni izlet u Paragvaj 175kn,
 • Slapovi Iguazu 480kn,
 • Favela tour & Santa terasa 410 kn,
 • Rio de Janeiro cjelodnevni izlet 930 kn

Napomena: izleti se bookiraju i plaćaju u hrvatskoj 15 dana prije putovanja. Kalkulacije cijena izleta su rađene prema cjeniku i uvjetima lokalnih agencija zaključno s 28.09.2019.


Korisne informacije:

ARGENTINA
Službeno ime: Republika Argentina
Glavni grad: Buenos Aires
Službeni jezik: španjolski
Vremenska razlika: -4 u odnosu na Hrvatsku
Novčana jedinica: argentinski peso (ARS)
Napon struje: 220 V
Viza: nije potrebna
Cijepljenje: nije potrebno
Pozivni broj zemlje:+54
Klima: suptropska u sjevernom dijelu zemlje, subarktička na krajnjem jugu

BRAZIL
Službeno ime: Federativna Republika Brazil
Glavni grad: Brasilia
Službeni jezik: portugalski, koriste se španjolski, engleski i francuski
Vremenska razlika: -3/-4 u odnosu na Hrvatsku
Novčana jedinica: brasilian real (BRL)
Napon struje: 220V
Viza: nije potrebna
Cijepljenje: ukoliko se boravi, posjećuje područje Amazone potrebno se cijepiti protiv žute groznice.
Pozivni broj zemlje: +55
Klima: tropska, umjerena na jugu. Godišnja doba u suprotna su onima u Europi. Proljeće traje od listopada do prosinca, ljeto od siječnja do ožujka, jesen od travnja do lipnja, a zima od srpnja do rujna.
Odjeća i obuća: traperice i debele pamučne majice su za hodanje po Brazilu pretopili odjevni predmeti, stoga ponesite nešto lagano, ali preporuča se da ponesete vestu ili laganu vjetrovku za hotel (zbog jakog air-conditiona).
Kupovina: U Brazilu se isplati kupiti predmete od kože kao npr. cipele, remeni, torbe i novčanici. Odjeća je isto tako povoljna i dobre kvalitete. Isto tako kupuje se drago kamenje i nakit, suveniri, cijenkanje nije uobičajeno, no možete pitati za popust kod plaćanja gotovinom ili za popust kod kupnje više od 1 artikla.
Hrana i piće: preporučuje se piti vodu u bocama. Nacionalno jelo – Feijoada: crni grah sa raznim vrstama mesa uz kupus, rižu, kriške naranči ili prema izboru. Na ulici možete kupiti piletinu, palačinke, slatkiše od kokosa, kukuruz. Najčešće meso koje Brazilci jedu je govedina. Isto tako ispijanje kave je jedan od običaja u Brazilu koji ne smijete zanemariti. Brazil je isto tako specifičan po nacionalnom jelu pod imenom „moqueca“ – gulaš od morskih plodova, kokosovog mlijeka, limunovog soka, palminog ulja i lokalnih začina. U svakom slučaju Brazilska kuhinja je raznovrsna i ima sve vrste namirnica u ponudi.
Napojnice: 10% napojnice automatski se dodaje na račun u većini hotela i restorana i ne očekuje se da dajete ekstra napojnicu. Taksistima se ne daje napojnica, ali kad se plaća iznos se zaokružuje.
Temperatura: Kroz veći dio Brazila ljeta su jako vruća (prosjek 43°C) s visokim postotkom vlage.
U Riu su ljeta jako vruća i vlažna (prosjek 38°C i 98% vlage) dok su zime u Riu blage – noćna temperatura ne pada ispod 19°C, a dnevna temperatura ne prelazi 30°C. Sao Paolo ima klimu sličnu klimi u Riu, znači vruća ljeta i blage zime. Južno od Sao Paola i u unutrašnjosti zemlje, zime znaju biti hladnije (temperatura se spusti do 5°C).


Načini plaćanja

Gotovina, internet bankarstvo, opća uplatnica:

 • u cijelosti prilikom rezervacije
 • 30% akontacija prilikom rezervacije, preostalih 70% do 45 dana prije putovanja (ako nije drukčije navedeno u ponudi ili programu putovanja)

Kartice jednokratno:

 • sve kartice
 • Visa Premium i Diners 5% uvećanje cijene aranžmana

Kartice obročno:

 • kartice Privredne banke do 12 rata beskamatno (Visa, Maestro)
 • kartice Zagrebačke banke do 12 rata beskamatno (Mastercard, Visa, Maestro)
 • Diners kartica do 12 rata beskamatno
 • Visa Premium do 12 rata beskamatno
 • za sva obročna plaćanja vrijedi 5% uvećanje cijene aranžmana

Minimalni broj putnika: 10

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.

Šifra: brazarge022


Termini

Datum polaska Datum povratka Cijena Mjesto polaska Napomena
11.04.2020. 22.04.2020. 11.980 kn Zagreb + zrakoplovne pristojbe 3.690 kn (first minute) Rezerviraj putovanje