Biseri Jordana Nova godina


O putovanju


PUTOVANJE JORDAN NOVA GODINA - zrakoplovom iz Zagreba, 7 dana

AMMAN – PLANINA NEBO - MADABA - KERAK- BETHANY - MRTVO MORE – PETRA – WADI RUM – AQABA - AMRA - JERASH

Garantirani polazak:

 • 27.12. - 03.01.2024.

VRIJEDNOST VIŠE:

 • ODLIČNI HOTELI 4* NA CIJELOJ TURI
 • UKLJUČENA RASKOŠNA VEČERA ZA DOČEK NOVE GODINE U SPA HOTELU 4* NA OBALI MRTVOG MORA
 • UKLJUČEN SMJEŠTAJ U LUKSUZNOM BEDUINSKOM KAMPU U WADI RUM PUSTINJI
 • UKLJUČENE SVE VEČERE
 • UKLJUČENE SVE ULAZNICE
 • UKLJUČEN PUSTINJSKI JEEP SAFARI U PUSTINJI WADI RUM
 • UKLJUČENO JAHANJE KONJA U PETRI
 • JEDINSTVEN DOŽIVLJAJ KUPANJA U MRTVOM MORU!
 • LOKALNI VODIČ NA HRVATSKOM JEZIKU!

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan ZAGREB – ISTANBUL -AMMAN ( 27.12. )

Sastanak putnika u zračnoj luci Franjo Tuđman u 17:50 kod šaltera informacija na odlaznom terminalu, podjela putne dokumentacije te prijava za let Turkish Airlinesa za Istanbul u 20:00 sati. Slijetanje u Istanbul u 00:10 sati.

2. dan AMMAN – PLANINA NEBO – MADABA – KERAK – PETRA ( 28.12. )

Nastavak leta na liniji Turkish Airlinesa za Amman u 02:20 sati. Slijetanje u Amman u 03:40 sati ujutro po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja carinskih formalnosti transfer do hotela 4* u Ammanu. Smještaj u hotel. Noćenje. Doručak te odlazak prema Planini Nebo, najsvetijem mjestu u Jordanu za koju je prema predaji, Bog Mojsiju rekao da se popne na ovu planinu i odatle će vidjeti Obećanu Zemlju. Prema vjerovanju, ovdje je Mojsije i sahranjen, a o značaju ovog mjesta govori i posjet pape Ivana Drugog. Za vedrog vremena s planine Nebo pruža se prekrasan pogled na Mrtvo more, dolinu rijeke Jordan te Jeruzalem. Nastavak puta prema biblijskom gradu Madaba, znanom i kao „grad mozaika“ te grad poznat po pravoslavnoj crkvi Sv. Jurja u kojoj se čuva mozaik karte Svete zemlje iz predislamskog doba. Nastavak vožnje do Keraka, impozantne utvrde koja se nalazi 900 metara iznad razine mora gdje su od 7. stoljeća vođene mnoge strateške bitke. Razgled djelomično obnovljene križarske utvrde te podzemnih hodnika. Nastavak vožnje do Petre. Smještaj u hotel i večera. Noćenje.

3. dan PETRA – WADI RUM ( 29.12. )

Doručak i odjava iz hotela. Odlazak na razgled fascinantne Petre, jednog od 7 novih čuda svijeta, grada Nabatejaca uklesanog u stijenama prije više od 2000 godina na raskrižju puteva svile i začina između Kine i Indije s Egiptom, Grčkom i Rimom. Petru zovu i grad u kamenu, koji je poznat i kao “Ružičasti grad” zahvaljujući boji pijeska u koji je uklesan. Do početka sika jahat ćete na konjima. Pješice ćete proći kroz sik do Riznice koja je proslavljena u filmu Indiana Jones i posljednji križari, vidjet ćete grobnice u stijenama i rimsko kazalište. Ovo jedinstveno mjesto je bez sumnje najvrijednije blago i najveća turistička atrakcija Jordana, danas je na listi UNESCO kulturne baštine i privlači putnike iz svih dijelova svijeta. U popodnevnim satima polazak prema pustinjskom krajoliku Wadi Rum pustinje, ekranizirane u filmovima o Lawrenceu od Arabije koju omeđuju impresivni smeđi i crveni planinski lanci. Često je zbog pejzaža zovu i “Dolinom Mjeseca”. Smještaj u luksuznom kampu u dvokrevetnim sobama 4*. Slijedi nezaboravan doživljaj zalaska sunca u pustinji i raskošna večera u beduinskom kampu uz tradicionalnu beduinsku peku i bogati švedski stol. Poslije večere beduinski čaj uz vatricu i doživljaj gledanja zvjezdanog neba u pustinji. Noćenje.

4. dan WADI RUM- JEEP SAFARI -AQABA ( 30.12. )

Za ranoranioce, poseban doživljaj izlaska sunca u pustinji. Doručak. Slijedi cca 2 sata nezaboravni pustinjski jeep safari (UKLJUČENO U CIJENU) uz mogućnost jahanja deva (uz doplatu). Napuštamo impresivnu Wadi Rum pustinju te odlazak prema Aqabi, jedinom Jordanskom gradu koji se smjestio na obali Crvenog mora. Razgled Aqabe uz mogućnost kupanja u Crvenom moru ( ako to vremenske prilike budu dozvoljavale ). Slobodno vrijeme za obilazak prekrasne džamije te slobodno vrijeme za shopping začina i kozmetike na poznatoj tržnici. Zajednička večera u hotelu 4*. Noćenje.

5. dan AQABA – BETHANY – MRTVO MORE ( 31.12. )

Doručak. Napuštamo Aqabu te odlazak prema Bethany – bilblijskom mjestu na rijeci Jordan gdje je prema predaji mjesto Isusova krštenja. Nastavak vožnje do obale Mrtvog mora. Mrtvo more je najneobičnije more na svijetu, jezero koje godinama privlači tisuće turista iz cijelog svijeta. Aristotel je pisao o izvanrednim svojstvima njegove vode, a egipatska kraljica Kleopatra ga je dobila na poklon od Marka Antonija. Dubinom od 416 m ispod nivoa mora, predstavlja najnižu točku na zemlji. Koncentracija soli u vodi je najviša na svijetu, oko 30%, skoro osam puta više od saliniteta ostalih mora i oceana. Smještaj u SPA hotel. Slobodno vrijeme da kupanje i opuštanje prije svečane novogodišnje večere u hotelu uz novogodišnji program. Noćenje. SRETNA NOVA GODINA!!

6. dan MRTVO MORE -AMMAN ( 01.01. )

Doručak. Prvo novogodišnje prijepodne provedite opušteno uz vrijeme za kupanje i mazanje blatom koje je poznato po ljekovitim i kozmetičkim svojstvima. Odvest ćemo Vas i do trgovine specijalizirane za prodaju proizvoda od Mrtvog mora, po tvorničkim cijenama. Napuštamo našu SPA oazu te odlazak prema Ammanu. Amman je glavni grad Kraljevine Jordan. U gradu živi nešto više od 4 milijuna stanovnika i smatraju ga najliberalnijim gradom u arapskom svijetu, a često mu daju i naziv „Novi Beirut“ . Razgled grada: Citadela s Herkulovim hramom s koje se pruža prekrasan pogled na grad, rimski teatar koji se nalazi u podnožju Citadele i Abdulahova džamija sa 6000 sjedala, novi dio grada, arheološki muzej. Slobodno vrijeme za kupovinu suvenira. Šetnja starom gradskom jezgrom kroz brojne tržnice i raskoš mirodija, čajeva i orašastih plodova. Smještaj u hotel 4*. Zajednička večera. Noćenje.

7. dan AMMAN -PUSTINJSKI GRADOVI JERASH I AMRA ( 02.01. )

Doručak. Odlazak do obližnjeg grčko – rimskog grada Jerash, koji je neprekidno naseljen već 6500 godina. Stari rimski grad bio je sakriven pustinjskim pijeskom do prije 70-ak godina. Nakon otkopavanja danas je jedan od najbolje očuvanim gradova iz doba antike s Hadrijanovim trijumfalnim lukom, hipodromom, katedralom te 600 m dugačkom ulicom stupova. Odlazak do pustinjskog grada Amra čije središte je dio UNESCO- ve svjetske kulturne baštine zbog predivnih freski koje prikazuju motive uživanja u životu, uživanja u kupelji te motive lova. Kraće slobodno vrijeme za kupovinu suvenira te nastavak vožnje do Ammana. Zajednički odlazak na večeru u tradicionalni jordanski restoran te transfer do zračne luke u kasnim večernjim satima.

8. dan AMMAN -ISTANBUL ( 03.01. )

Prijava za let za Istanbul. Polijetanje zrakoplova na liniji Turkish Airlinesa za Istanbul u 03:35h sati. Slijetanje u Istanbul u 06:05 sati po lokalnom vremenu te nastavak leta na Turkish Airlinesu za Zagreb u 08:15 sati. Slijetanje u Zagreb u 08:25 po lokalnom vremenu. Kraj programa.

Raspored obilaska je podložan promjenama prema procjeni pratitelja.


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:

 • 1.350 € / 10.171,58 kn
  • zrakoplovne pristojbe i naknade - obavezna doplata (promjenjivo do izdavanja avio karata) - 303,94 € / 2.290,04 kn

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • Prijevoz zrakoplovom Turkish Airlinesa na relaciji Zagreb-Istanbul-Amman te Amman-Istanbul – Zagreb u ekonomskoj klasi
  • Smještaj hotelu 4* u Ammanu na osnovi 1 noćenja sa doručkom te 1 polupansiona (doručak + večera)
  • Smještaj u SPA hotelu 4* na obali Mrtvog mora na osnovi 1 polupansiona (doručak + večera)
  • Svečana novogodišnja večera u SPA hotelu na obali Mrtvog mora
  • Smještaj u hotelu 4* u Petri na osnovi 1 polupansiona (doručak + večera)
  • Smještaj u luksuznom beduinskom kampu 4* superior u Wadi Rum pustinji na osnovi 1 polupansiona (doručak + bogata večera uz švedski stol)
  • Smještaj u Aqabi u hotelu 4* na osnovi 1 polupansiona (doručak + večera)
  • Tradicionalna jordanska večera u Ammanu
 • Svi razgledi s visokokvalitetnim turističkim autobusom prema programu (u autobusu wifi, klima, 1 bočica vode po osobi i danu)
 • Sve ulaznice prema programu
 • Jahanje konja u Petri ( prema njihovim običajima, svaki putnik treba dati napojnicu cca 5 USD )
 • Jeep safari u pustinji Wadi Rum
 • Pratnja lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku
 • Stručno vodstvo tijekom cijelog putovanja - usluge voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • Jordanska viza
 • Organizaciju putovanja i jamčevina

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • zrakoplovne pristojbe i naknade -obavezna doplata 2.290 kn / 303,93 EUR (promjenjivo do izdavanja avio karata)
 • osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje
 • osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo)
 • Doplata za jednokrevetnu sobu 240 € / 1808,28 kn

Popusti:

 • dijete do 12 godina na pomoćnom ležaju 500 kn / 66,36 EUR
 • odrasla osoba na pomoćnom ležaju 200 kn / 26,54 EUR

Obavezne doplate:

 • zrakoplovne pristojbe i naknade -obavezna doplata 2.290 kn/ 303,93 EUR (promjenjivo do izdavanja avio karata)
 • izlazna taxa u Jordanu 15 USD
 • osnovne napojnice cca 40 dolara (uobičajene i očekivane napojnice od strane vozača, lokalnih vodiča, nosača prtljage – koje voditelj putovanja za Vas plaća na licu mjesta)

Fakultativne doplate:

 • Jahanje deva u pustinji Wadi Rum, cca 30 min – 25 USD

Popusti:

 • dijete do 12 godina na pomoćnom ležaju 400 kn / 53.09 €
 • odrasla osoba na pomoćnom ležaju 200 kn / 26.54 €

INFORMACIJE O LETU:

TK 1056 Zagreb 20:00 Istanbul 00:10
TK 814 Istanbul 02:20 ( + 1) Amman 03:40
TK 815 Amman 02:35 Istanbul 06:05
TK 1053 Istanbul 08:15 Zagreb 08:25

Dozvoljena težina prtljage 30 kg (uključena u cijenu) + 1 komad do 8 kg ručne prtljage.
Napomena: Navedena su sva lokalna vremena polazaka i dolazaka. Zrakoplovna kompanija zadržava pravo promjene vremena leta.


COVID INFORMACIJE:

Ulazak u Jordan je trenutno bez ograničenja, neovisno o imunizaciji.
Turisti se za ulazak u zemlju i dalje moraju registrirati na poveznici www.gateway2jordan.gov.jo prije putovanja.
Potrebna je polica putnog zdravstvenog osiguranja


VAŽNE INFORMACIJE:

Završno pismo dostavljamo Vam mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl.
Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.

Cijena zrakoplovnih pristojbi podložne su promjeni i važeće su na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%.
Vremena polazaka zrakoplova navedena su prema redu letenja objavljenom 2018. godine i podložna su promjeni.

Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima. Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo
pravo na iste. Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Organizatora te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja.
O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 15 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja.

Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Hrvatskim državljanima za ulazak u Jordan potrebna viza koja se dobiva na graničnom prijelazu. Za vizu je potrebno dostaviti agenciji sve podatke s naslovnice putovnice. Putovnica hrvatskih državljana mora biti valjana još najmanje 6 MJESECI od zadnjeg dana boravka na destinaciji te je potrebno imati 1 praznu stranicu u putovnici.

PRIJAVA ZA PUTOVANJE:

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti minimum 40% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije minimum 21 dan dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučamo uplatu paketa osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. U slučaju uplate na račun ljubazno molimo da nam OBAVEZNO pošaljete kopiju uplate ili ukoliko Vam je to nezgodno, barem da nas o uplati obavijestite mailom kako bismo je evidentirali te Vam poslali Ugovor za putovanje i račun. Dok ne dobijete Ugovor za putovanje, Vaša rezervacija nije potvrđena!) Potom 48 sati prije putovanja završno pismo. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 20 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:

 • gotovina, internet bankarstvo
 • kreditne kartice: American Express, Diners, Maestro, Visa, Mastercard

Minimalni broj putnika: 25

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.

Šifra: jordanNG03


Termini

Datum polaska Datum povratka Cijena Mjesto polaska Napomena
27.12.2023. 03.01.2024. 1.350,00 EUR
(10172 HRK)
Zagreb + zrakoplovne pristojbe Rezerviraj putovanje