Bali - doživljaj i odmor 10 dana


O putovanju


BALI - 10 DANA - 10 dana, zrakoplovom iz Zagreba

Grupno putovanje na Bali s voditeljem putovanja iz Zagreba uz uključene izlete.

Termin putovanja:

 • 21.09.-30.09.2020. GARANTIRANO

Zeleni otok hramova, terasastih rižinih polja i spa tretmana. Ukoliko ste tip putnika koji preferira odmor, a uz to nešto želite i razgledati, Bali je savršeno mjesto za vas. Nad veličanstvenom prašumom i rižinim poljima okušajte se na ljuljačkama za vrhunsku insta fotku. Uz obalu doživite najljepše zalaske sunca, a u obilasku hramova fascinirat će vas duhovnost i kultura potpuno drugačija od naše. Tu su i šume majmuna, utočište slonova ili quad avantura za one pustolovnog duha, a ne zaboravimo i na najbolji spa na svijetu s vrhunskim masažama.

Vrijednost više:

 • odlični hoteli 4* na popularnim mjestima u Kuti i Ubudu
 • 15 minuta besplatne masaže stopala u oba hotela
 • popodnevni snack (kava/čaj i tradicionalni balinežanski kolačići) u hotelu Puri Sunia Resort 4*u Ubudu
 • uključena 2 cjelodnevna i jedan poludnevni izlet u cijenu aranžmana
 • na cjelodnevnim izletima uključen ručak
 • mogućnost besplatnog trekkinga rižinim poljima i prašumom u Ubudu uz vodstvo

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN ZAGREB-DOHA-BALI
Polazak zrakoplova iz Zagreba u 09:45 sati. Slijetanje u Dohu u 16:05. Nastavak leta za Bali u 17:05.

2. DAN BALI: KUTA
Slijetanje na Bali u 08:10 sati ujutro. Transfer do hotela u Kuti. Prijava u hotel. Odmor i slobodno popodne i večer za prvo istraživanje mjesta. Uživajte na bazenu u hotelu, na plaži ili u masažama. Prošećite najživljim ulicama na Baliju i dočekajte najljepši zalazak sunca na plaži. Noćenje.

HOTEL KUTA SEAVIEW BOUTIQUE RESORT 4 *

       

3. DAN BALI - cjelodnevni izlet na istočni dio Balija
Doručak. Nakon doručka krećemo na istok Balija prema najznačajnijem i najsvetijem hramu Balija - Besakih. Hram se nalazi na padinama planine Agung, najvišeg vulkana Balija. Besakih hram je mjesto gdje po vjerovanju počivaju preci stanovnika Balija, a zovu ga još i „Majka hramova“.Putem ćemo se zaustaviti u oazi Vodenog vrta Tirta Gangga (u prijevodu „Sveta voda iz Ganga“), koje je poznato po svojim izvorskim bazenima. Ovo mjesto je zapravo bila i nekadašnja vodena palača kraljevstva Karangasem pod čijem je vlašću ovaj hram i sagrađen krajem 1940-ih godina. Objekt je bio prilično devastiran za vrijeme velike erupcije vulkana Gunung Agung 1963. godine, ali je potpuno obnovljen i danas oduševljava svojim prekrasnim vrtom, kamenim stazicama i narančastim šaranima koje možete hraniti. Vrijeme za ručak u selu Glumpang u jednom od lokalnih restorana smještenog u podnožju vulkana Agung s veličanstvenim pogledom na rižina polja i Mt. Agung. Nakon ručka, posjetit ćemo selo Tenganan popularno po izvrsnom i autentičnom tekstilu i zanatskim radovima. Prije povratka u hotel zaustavit ćemo se u legendarnoj Palači pravde Kerta Gosi, izgrađenoj u 18. stoljeću. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN BALI: KUTA (fakultativni izlet na jug Balija, hram Uluwatu i Kecak ples)
Doručak. Slobodno vrijeme za odmor. Popodne predlažemo fakultativni izlet na jug Balija u posjet fascinatntnom hramu Uluwatu koji se izdiže iznad mora na visokoj litici. Hram i okolica dom su tisuće majmuna koji imaju titulu čuvara lokalnih stanovnika. Ovdje možete doživjeti najljepši romantični zalazak sunca dok uživate gledajući kako Balinežani izvode legendarni Kecak ples. Na povratku prema hotelu zaustavit ćemo se u mjestu Jimbaran kako bismo uživali u večeri. Povratak u hotel. Noćenje.

5. DAN BALI: KUTA - poludnevni izlet 3 hrama - UBUD
Doručak. Odjava iz hotela. Slijedi poludnevni izlet u tri predivna hrama Balija. Najprije ćemo posjetiti hram Kraljevske obitelji Taman Ayun. Ovaj impresivan kompleks stoji na malom otoku okruženom umjetnim jezerom. Sljedeća postaja je Alas Kedaton, impresivan hram u šumi u kojoj žive stotine majmuna i šišmiša. Za kraj ostavljamo najfotografiraniji hram Tanah Lot, smješten na malenome stjenovitom otoćiću u moru svega nekoliko metara od obale. Nakon obilaska svih triju hramova, nastavljamo put prema Ubudu, autentičnom dijelu Balija u unutrašnjosti. Ubud je grad smješten u srcu otoka i smatra se jednim od glavnih središta umjetnosti i kulture Balija, ali i cijele Indonezije. Svake godine tisuće ljudi dolaze vidjeti zanimljivije aspekte ovog grada, njegove običaje, hranu, hramove. Prijava u hotel. Noćenje.

PURI SUNIA RESORT & SPA 4*

      

6. DAN BALI: UBUD (fakultativno quad avantura ili utočište slonova)
Doručak. Nakon doručka predlažemo odlazak na quad avanturu (fakultativno uz doplatu). Quad avantura odvest će vas kroz predivna rižina polja, džunglu i autentična sela u unutrašnjosti. U sklopu avanture imat ćete i buffet ručak. Dan možete iskoristiti i za posjet utočištu slonova. Povratak u hotel. Noćenje.

7. DAN BALI: UBUD - cjelodnevni izlet Kintamani
Doručak. Nakon doručka odlazimo na cjelodnevni izlet. Naše prvo stajalište je selo klesara kako bismo svjedočili šarenom i uzbudljivom Barong i Kris plesu koji prikazuje vječnu borbu između dobra i zla. Nakon izvedbe, put će nas odvesti sjeveroistočno prema selu srebra i zlata. Zatim ćemo posjetiti i špilju slonova zvanu Goa Gajah. Sljedeća postaja je Kintamani gdje ćemo uživati u posebnim vidicima na planinu Batur na kojoj se vide tragovi crne lave koja je tekla s vrha sve do podnožja. Krater ovog vulkana je svetište i posvećen je božici plodnosti. U pozadini planine leži jezero Batur koje spokojno svjetluca. Na povratku stat ćemo uz najpopularnija terasasta rižina polja Tegallalang. Povratak u hotel. Noćenje.

8. DAN BALI: UBUD (fakultativno Bali Swing)
Doručak. Nakon doručka predlažemo šetnju Ubudom, gradom umjetnika i plesača. Posjetite Kraljevsku palaču i šumu majmuna (Monkey Forest), gdje možete vidjeti stotine dugorepih razigranih makakija u njihovom prirodnom okruženju. U šumi se također nalaze i tri važna hrama iz 13 st., za koje se vjeruje da ih čuvaju majmuni. Fakultativno (uz doplatu) mogućnost odlaska na Bali swing. Noćenje.

9. DAN BALI - DOHA - ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vrijeme do polaska transfera prema zračnoj luci. Zrakoplov polijeće u 18:45. Slijetanje u Dohu u 23:20.

10. DAN
Nastavak leta prema Zagrebu u 02:10 te slijetanje u Zagreb u 07:00.


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:

 • FIRST MINUTE CIJENA: 7.990 kn
  + obavezna doplata za pristojbe zračnih luka: 2.690 kn
 • REDOVNA CIJENA: 8.390 kn
  + obavezna doplata za pristojbe zračnih luka: 2.690 kn

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • povratnu zrakoplovnu kartu Zagreb-Bali-Zagreb
 • svi transferi prema programu:
  • zračna luka - hotel u Kuti; hotel u Kuti-hotel u Ubudu; hotel u Ubudu-zračna luka
 • smještaj u hotelu Kuta Seaview Boutique Resort 4* na bazi 3 noćenja s doručkom u Kuti
 • smještaj u hotelu Puri Sunia Resort 4* na bazi 4 noćenja s doručkom u Ubudu
 • 2 cjelodnevna i jedan poludnevni izlet s vodičima na engleskom jeziku
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • trošak organizacije i jamčevno osiguranje

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • pristojbe zračnih luka (obavezna doplata 2.690 kn)
 • izlazna taksa za Indoneziju koja se plaća po odlasku sa Balija - 15 USD po putniku
 • doplata za jednokrevetnu sobu: 2.150 kn
 • paket putnog osiguranja
 • fakultativni izleti
  • poludnevni izlet na jug Balija: Uluwatu hram i večera 490 kn
  • quad avantura s uključenim ručkom: 890 kn po osobi (samostalna vožnja) ili 590kn (tandem s instruktorom)
  • Bali swing (cijena uskoro)

NAPOMENE:

 • za putovanje je potrebna važeća putovnica koja mora vrijediti još minimalno 6 mjeseci nakon ulaska u Indoneziju te mora imati minimalno dvije prazne stranice.
 • za rezervaciju je potrebno uplatiti 30% cijene aranžmana, a preostali iznos potrebno je uplatiti najkasnije 30 dana prije putovanja
 • Iznos zrakoplovnih pristojbi podložan je promjenama do trenutka izdavanja aviokarata
 • Redoslijed razgleda je podložan promjenama ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Vrijeme polaska zrakoplova može biti podložno promjeni.
 • Kategorizacija hotela odgovara kategorizaciji Indonezije i nije usporediva s kategorizacijom drugih zemalja
 • Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana ukoliko se na putovanje ne prijavi minimalan broj putnika
 • Završnu obavijest o putovanju šaljemo najkasnije 7 dana prije početka putovanja.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za državljane Republike Hrvatske viza za Indoneziju / Bali nije potrebna. Putovnica mora vrijediti minimalno 6 mjeseci nakon ulaska u Indoneziju. Strani državljani dužni su se informirati o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice.

Minimalni broj putnika: 15

Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti turističke agencije Chili tours.


Termini

Datum polaska Datum povratka Cijena Mjesto polaska Napomena
21.09.2020. 30.09.2020. 7.990 kn Zagreb + zrakoplovne pristojbe 2690 kn (first minute) Rezerviraj putovanje