5 razloga zašto se FIRST MINUTE isplati

  1. Veći izbor hotela

Do 30.04. najčešće još ima mjesta u hotelima. Ali, treba imati na umu da iste hotele popunjavaju ne samo gosti iz Hrvatske nego iz čitavog svijeta. Naravno, bolji hoteli se uvijek popune prvi. First minute popust najčešće je veći u boljim/skupljim hotelima tako da oni koji planiraju na, recimo, medeni mjesec, ili općenito u bolji hotel/resort, first minute se svakako isplati jer možete uštedjeti i preko 1000kn.

  1. Veći izbor soba u hotelima

Osim hotela, po first minute cijeni možete odabrati i sobu koju želite. Svi hoteli imaju bolje i malo manje bolje sobe. Većina nas mašta o jedinstvenom pogledu na suncem obasjano more odakle dopire miris soli nošen laganim povjetarcem. Soba ima razno raznih. Od onih na prvom ili petom katu (što je kat viši, bolji je i pogled), do onih s balkonom/terasom, pa recimo standardne i superior sobe, pa one s privatnim jacuzzijem ili čak bazenom, sobe s pogledom na more, sobe s pogledom na park ili čak s pogledom na bazen. Prema tome, doživite pravu ljepotu ljetovanja i odaberite onu sobu koja će zadovoljiti sve vaše želje. Koja će to biti soba, izbor je na Vama. Ali, imajte na umu da najbolje sobe uvijek „planu“ prve. Razlika u cijeni između, primjerice, standardne sobe s pogledom na park i standardne sobe s pogledom na more je cca 200-300kn po osobi. To se svakako isplati za potpuni doživljaj. No, nemojte očekivati da ćete u zadnji tren dobiti baš ono što želite. Ako ipak iz određenih razloga morate čekati par tjedana prije polaska, svakako ćete morati smanjiti kriterije. Ukoliko planirate ljetovanje na grčkim otocima i pitanje je vremena kada ćete početi planirati put, toplo preporučamo da se što prije „bacite na posao“.  

  1. Platite samo 30% rezervacije

Kako biste ostvarili odlične first minute popuste, ne morate „iskeširati“ čitavi iznos. Dovoljno je uplatiti 30% akontacije i Vaša mjesta s odabranim hotelom i sobom su rezervirana. Ostatak ćete platiti 3 tjedna prije putovanja ili u bilo kojem trenutku ranije kada Vama to odgovara. Na primjer, ako je cijena aranžmana 5000kn, rezervaciju ćete platiti 1500kn, a ostatak od 3500kn možete platiti 3 tjedna prije putovanja.

  1. Obročna otplata prije putovanja

Naravno, Vaše putovanje možete platiti i na rate. Puno je slučajeva plaćanja karticama na rate neposredno prije putovanja. To znači da Vam nije preostalo puno hotela na izbor, budući da su slobodni kapaciteti drastično smanjeni, a kada i odaberete neku prosječnu opciju s kojom ćete biti zadovoljni, Vaše putovanje ćete otplaćivati još mjesecima nakon povratka s putovanja. To može biti ok za kupovinu nekog dugotrajnijeg proizvoda, tipa perilice za rublje, koju ćete i dalje koristiti mjesecima dok traje i otplata, ali za putovanje koje je već prošlo nerado se daje novac. Zašto onda ne biste plaćali rate prije putovanja, pa kada se s putovanja vratite, ne morate više razmišljati o daljnjim troškovima. 4-5 rata prije putovanja zvuči odlično!

  1. Charteri – osigurajte si mjesto u avionu

Najveća greška putnika je što ne razmišljaju o ograničenim kapacitetima aviona. Čak i kada još ima raspoloživih soba u hotelima, avion je taj koji će spriječiti Vaš odlazak na željeni otok ukoliko na vrijeme ne rezervirate svoje mjesto. Odluka o putovanju nije nešto što se donosi u 10-ak minuta. Treba proučiti hotele, otoke, isplativost ponude, odabrati termin i sve ostalo što iziskuje dosta vremena. Nažalost, prečesto se u praksi događa, čemu smo i sami svjedočili x puta, da se u zadnji tren razmišlja o putovanju, zbog čega se ostaje bez mjesta u zrakoplovu. Napomenimo ovdje da isti charter let popunjava više agencija (čak iz više zemalja) tako da se zadnjih nekoliko mjesta praktički može popuniti u nekoliko minuta. Je li Vam to dovoljno za donijeti odluku o putovanju?

I ne samo to. Ljeto uvijek nekako prije dođe kada željno iščekujemo početak našeg putovanja. Rezervirajte svoje putovanja sada i imajte se čemu veseliti!

Chili tours

Maldivi - nestvarni komadići raja

Maldivi - nestvarni komadići raja

Prava je mjera Maldiva uzeti najbolje koliko možete jer poslije takvog putovanja svijet jednostavno više neće biti isto mjesto s kojeg ste krenuli. Drag...

6 razloga zbog kojih morate posjetiti grčke otoke

6 razloga zbog kojih morate posjetiti grčke otoke

RAJSKE PLAŽE Zamislite najljepšu plažu. Jeste? Što vidite? Bijeli, žuti, crni pijesak? Tirkizno more? Visoke stijene koje odsjecaju neku od skriv...

Costa del Sol - andaluzijska obala sunca, mora i vrhunske gastronomije

Costa del Sol - andaluzijska obala sunca, mora i vrhunske gastronomije

Kada pomislimo na Španjolsku pomislimo na temperament, flamenco, sunce, more i pijesak, paellu i tapase, zvuk gitare. Kada tome pridodamo i Andaluziju, m...